yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları herhangi bir işletme yahut sülale sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü çok normal maliyetlidirler; yakışır korumaya iye olmanın ne denli önemli olduğunu anlamanız muhtevain binanızın yangın müdafaasının sıfır başüstüneğu hiç bir örnek yeterlidir!

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra koruma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan oflaz uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, tabii kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil edinmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu mimarinın sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, Yangın Çıkış Kapısı alışveriş talebi ve rekabet kadar faktörlere rabıtalı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha şiddetli bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.

Anne özelliği yangına metanet olan yangın bapları, çok koca sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların emin bir şekilde birçokmalarını sağlamlar ve rastgele bir yangın anında binadan tam çıkış karınin kullanılması gerekir.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması mecburi olarak ikrar edilmektedir.

Mesafeç otopark yeri bulunamadığı bâtınin 500 metre dalında kapıyla Beyaz zehirıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu allıkınteriyle hakeden Yavuz Bey ve ekibine teşekkürler.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Sertifikasız yangın kapıları da uygun maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları için kullanılan bir tabirdir ve bu baplar konuşu bir almaşık sunar.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page